torsdag 25 juni 2009

Bebiskofta







Denna lilla koftan ska min systerson få till sin lilla bebisflicka. Mönstret är från Yll & Tyll. Egentligen skulle den stickas i Mullbärs silke, men jag ville sticka den i ett bomulls garn så det fick bli Mandarin Petit med följden att jag fick gå ner till stickor nr 1.5, hju så jobbigt att sticka på dessa små stickor, passar inte mina händer alls. Men nu är den färdig och väntar på leverans...

onsdag 24 juni 2009

Ishbel




Ishbel perfekt sjal halsduk, inte så spetsig ner till.


Stickad i svart Malabrigolace köpt hos Garnkorgen. Stickor nr 4.0. Snabb och rolig stickning.


Stickfrossa pryla







Så fina saker Anna på Stickfrossa gör, man kan inte hålla sig där ifrån när hon släpper sina saker och inte bryr man sig att man köpt en gömma för ett tag sedan..
Dessa stickgömmor och påsar kommer väldigt bra till pass på semestern då man ska flänga hit och dit, bara grabba tag i ett handtag och ge sig iväg till stranden m.m och ha allt samlat.
Anna du är så duktig och påhittig !
Såg att Stickamera släppt Juli mönstret i sockklubben och pulsklubben. Jag kommer inte att sticka pulsvärmarna gillar inte så mycket pärlor, men sockarna var så fina så dom kommer jag nog göra. Tyvärr är jag inte färdig med Lakeside, har stickat en strumpa och drabbats av second sock syndrom...Men vem bryr sig om hundra år om jag börjar på Polly Jean :-))



söndag 21 juni 2009

Swallowtail sjal






Jag och Pärlmudden bestämde för en tid sedan att vi skulle sticka Sallowtail sjalen ihop och försöka klura ut att få den större. Nu har jag satt igång med min .OJ , så rolig den är att sticka !!
Jag stickade swallowtail förra sommaren och den blev pytteliten. Se ovan
Stickar i favorit garnet number one MALABRIGO LACE Saphire green köpt på Umbra förra året, med stickor nr 3.75 addilace köpt hos Garnkorgen


söndag 14 juni 2009

En blöt student

Vilket dåligt väder det blev lagom till studenterna skulle springa ut från skolan. Flickorna i sina korta axelbands klänningar och fina håruppsättningar, blev nog förkylda. Det blev lite farligt med alla paraplyer ...Sonens kostym var allt annat än torr när han kom hem. Men det blev ändå en lyckad tillställning. Gästerna trivdes fast vi fick sitta inne och studenten blev flitigt uppvaktad.

Kommer att uppdatera med stickningen i ett annat inlägg, kan säga att det inte hänt så mycket :-)